Bilda ett band

Som musikintresserad och om man spelar något instrument så är det roligt att få spela med andra. Kanske det är dags att bilda ett band? Om du spela gitarr eller något annat instrument så kanske det finns andra som också skulle vilja bilda grupp och spela med några andra.

Det finns garanterat likasinnade som tycker om liknande musik som du gör. Sätt upp en annons i den lokala butiken om att andra musiker sökes. Förklara så kortfattat som möjligt vilket instrument du spelar och vilken typ av musik som du tycker om att spela. Ni kanske börjar med att repa hemma i källaren hos dig. För att senare söka upp någon replokal där ni bor. Det kan finnas studieförbund som erbjuder replokaler mot att man har sin grupp som kurs hos studieförbundet.

Behöver ni instrument och andra saker för att kunna musicera så finns det bra ställen på nätet där ni kan köpa in detta. Allt från instrument, förstärkare, noter, studioprylar som kan behövas för att spela in era alster. Kanske ert studieförbund kan hjälpa till att finansiera delar av det som er musikgrupp kan vara i behov av. Om ni börjar få några spelningar efter all tid som ni repat in alla låtar så kanske ni kan få betalt som ni investerar i er grupp.

Ett bra tips för er som precis startat en musikgrupp är att skriva ett avtal er emellan. Det kan vara hur ekonomin ska se ut. Hur ska gage och annat delas er emellan. Det är alltid en fördel att ha saker nedskrivet på papper på saker som ni kommer överens om som grupp. Kanske en ideell förening bildas till en början. Skulle det börja rulla på ännu mer för er grupp så kanske det finns fördelar att starta upp ett företag av något slag.

Varför det är viktigt att ni skriver avtal mellan varandra är att det finns alltid en risk när det börjar komma in pengar till en grupp så kan det börja gnissla mellan er. Om ni är fyra i gruppen och alla är med och skriver en låt. Skriv då ett avtal där ni delar royalties och allt som låten inbringar mellan er, 25% var. Detta kan man också kolla upp med musikerförbundet om vad som är mest vanliga avtal som man skriver inom en musikgrupp.

Posted by: admin on