Spela in musik som ni skapar

Om ni nu har bildat ett band och spelat ihop under en längre tid så kanske ni har börjat skriva egna låtar. Då skulle det kunna va bra att spela in den musik ni skapar. Dels för eget intresse men också kanske för att kunna nå ut till en bredare publik.

För att spela in så kan det räcka idag med en dator, lite mikrofoner ett musikredigeringsprogram och ljudkort. Så klart så kanske man vill kosta på sin hemstudio lite mer än så. Men det är en bra grund att börja med. Ni kan hitta det ni behöver på nätet för att börja bygga upp en bra hemmastudio. Det bästa ni kan satsa på är ett bra externt ljudkort till er dator där ni kan koppla in sångmickar, mickar för trummor men också gitarr och bas. Kanske inte allt på en och samma gång.

Om ni aldrig har spelat in tidigare så kanske det kan vara bra att läsa på och gå någon kurs för detta. Det finns mer eller mindre avancerade utbildningar som kan lära er studioinspelning. Kanske ni har något studieförbund på den ort som ni bor som ni kan kolla med om de kan ordna en kurs i inspelningsteknik. Som med mycket annat så lär man sig mycket genom att hålla på. Du kanske lärde dig ditt instrument utan större utbildningar och kurser. Koppla in ljudkortet i din dator och starta upp musikprogrammet och börja spela in.

Posted by: admin on