Unga artister och melodifestivalen

I Sverige är melodifestivalen omåttligt populär bland både äldre och ungdomar. En gång ansågs det lite nördigt att se och lyssna på schlagermusik om man var tonåring. I dag är läget annorlunda för nu medverkar ett stort antal yngre artister och alla är de mycket populära bland ungdomar.

En annan sida av det är att de äldre artisterna oftast blir utröstade eftersom majoriteten av de som röstar är ungdomar. Många av artisterna som når bra placeringar har ofta varit med i exempelvis ”Idol” innan. Att de dessutom har Instagramkonton som har otroligt många följare spelar också in. Vilka är då dagens unga populära artister?

Samir och Viktor har deltagit i melodifestivalen både 2015 och 2016. Efter det tog de en paus med duon för att göra lite saker på egen hand. 2018 är de dock tillbaka och har tagit sig till final med låten ”Kung”. Hur har de på så kort tid blivit så kända? Gruppen bildades så sent som 2014, men de var redan kända innan. Samir blev ett känt ansikte då han deltog i en dokusåpa och Viktor som modebloggare. Samir Badran är född år 1990 och Viktor 1995, så de är inte helt purunga men är dock mycket populära bland tonåringar.

Frans vann den svenska melodifestivalen 2016. Låten ”If I were sorry” blev därmed en landsplåga som spelades ideligen och många unga tjejer suckade över den söte Frans. Men han blev faktiskt känd redan som 7-åring då han sjöng ledsången i den låt som hyllade Zlatan Ibrahimovic. Låten ”Whos da man” framfördes inför fotbolls-VM 2006.

Efter framgångarna med ”If I were sorry” och ”Young like us” har det varit ganska tyst kring Frans. Han förklarar det med att han har fokuserat på skolan. Han är bara 19 år och går sista året på det naturvetenskapliga programmet. Han säger att han kommer att göra comeback när han är klar med skolan. Att slå igenom som artist när man är ung har även sina mörka sidor och det är mycket krävande att klara av både artistlivet och privatlivet.

Posted by: admin on